2010. november 20., szombat

CIB-Fundamenta Duett Hitel

A CIB-Fundamenta Duett Hitel a CIB Bank és a Fundamenta-Lakáskassza közös terméke.

A CIB-Fundamenta Duett Hitel lényege

A Duett hitel két elemből áll:
  • Fundamenta-Lakáskassza /a továbbiakban LTP/ 4–8 évre szóló lakás-előtakarékossági terméke, illetve
  • CIB Lakáshitelből.
Ezzel Ön egy magas hozamú és kockázatmentes befektetési lehetőség mellett élvezheti egy kedvező hitellehetőség előnyeit.
A CIB-Fundamenta Duett Hitel esetében az LTP megtakarítás futamideje (4–8 év) alatt
    • a bank felé csak a hitel kamatát és kezelési költségét,
    • a Fundamenta-Lakáskassza felé pedig az adott módozatban vállalt havi megtakarítások összegét kell megfizetni.
A Fundamenta-Lakáskasszánál az LTP megtakarítás futamideje alatt összegyűjtött megtakarítást, valamint az arra jóváírt állami támogatást és betéti kamatokat az LTP futamidejének lejáratakor a Banknál fennálló tőketartozás csökkentésére fordítjuk. A maradék tőketartozást pedig a hitel hátralevő futamideje alatt Ön egyenlő részletekben, közvetlenül a bank felé törleszti.
Forint alapú Fundamenta Duett lakáscélra THM: 9,58%
A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát, deviza alapú hitel esetén nem tükrözi az árfolyamkockázatot. A THM meghatározása deviza alapú hitelek esetén a forint fizetések alapul vételével történt. A THM meghatározása 20 éves futamidő és 5 millió forint hitelösszeg, havi kezelési költség, 1 lakóingatlanra vonatkozó fedezetminősítési díj, 1%-os folyósítási díj, passzív KHR státusszal nem rendelkező ügyfél figyelembevételével, lakáshitelnél 1 darab 48 hónapos, 20.000 Ft-os havi megtakarítású Fundamenta Lakás-takarékpénztári szerződés bevonásának alapulvételével történt, ezen felül tartalmazza a Fundamenta Lakáskasszához kapcsolódó számlanyitási-, zárolási-, számlavezetési díjat, a földhivatali eljárási illeték, és a CIB Classic Magánszámla havi díját.
A kölcsön folyósításának feltétele a fedezetül szolgáló ingatlan(ok)ra vonatkozó vagyonbiztosítási szerződés megkötése és a CIB Bankra történő engedményezése, valamint a kölcsönszerződésnek megfelelő tartalmú, közjegyzoi okiratba foglalt, egyoldalú kötelezettségvállalásról szóló nyilatkozat.

Miért kedvező a CIB-Fundamenta Duett Hitel?

Állami támogatás: A lakás-előtakarékoskodók számára az állam megkülönböztetett előnyt biztosít azáltal, hogy éves megtakarításaik után - legfeljebb 8 éven át - 30% állami támogatást nyújt. A támogatás összege évente és személyenként maximum 72 000 forint lehet. Egy családon belül több szerződés is köthető, így az állami támogatás megtöbbszörözhető!
Kamatadó-mentes: a Fundamenta-Lakáskassza számára befizetett havi megtakarításokra nem vonatkozik a kamatadó, így Ön bármely futamidőt választja, mentesül a 20%-os kamatadó megfizetése alól!
Türelmi idő: az LTP megtakarítás futamideje alatt a Bank felé csak kamatot és kezelési költséget szükséges fizetni.
A bank nem számít fel hitelbírálati és szerződéskötési díjat a hitel igényléséhez.  
Hátralékos tartozásukat már rendezett KHR-es (volt BAR-os) ügyfeleknek is.