2010. november 20., szombat

CIB Bevásárlókártya

Kártyahasználat

A CIB Bevásárlókártyával egész hónapban, akár minden nap vásárolhat és elég havonta egyszer, utólag rendezni tartozását. Sőt a Bevásárlókártyával elköltött összeget semmilyen költség nem terheli, ha a fordulónapon fennálló tartozás összegét* határidőre, teljes mértékben rendezi. Azaz a bank megelőlegezi havi vásárlásainak összegét – akár 45 napig** kamatmentesen!

Minden részletében kedvező!

    • A hagyományos bankkártyáktól eltérően működik, hiszen nem szükséges sem bankszámlát nyitni, sem a CIB Bankhoz utalni fizetését.
    • Rugalmas visszafizetési lehetőséget biztosít, hiszen - választása szerint - fizethet egy összegben vagy havonta változó összegű részletekben is.
    • Részletfizetés esetén minden hónapban elegendő a fennálló tartozás 5%-át, de minimum 3000 Ft-ot befizetni.

Csak egy személyi kell hozzá!

A Bevásárlókártya gyorsan és különösen egyszerűen igényelhető, munkáltatói igazolás és közüzemi számlák nélkül! A kitöltött igénylőlapot - a megfelelő személyazonosító okmányok bemutatása mellett - bármely CIB bankfiókban leadhatja. Az igénylőlapon lehetősége van hozzátartozójának vagy barátjának társkártyát igényelni. A társkártya- és a főkártyabirtokos egyazon vásárlási keretet használják!
A kártya aktiválása gyorsan és kényelmesen elintézhető a CIB24-en, a 06 40 242 242 telefonszámon vagy CIB Internet Bankon, illetve WAP Bankon keresztül

Országszerte több tízezer helyen vásárolhat!

Az első évre megállapított vásárlási keret összege 100 000  és 200 000 Ft között mozoghat.. A Bevásárlókártyával kényelmesen és biztonságosan fizethet Magyarországon több tízezer elfogadóhelyen, ahol MasterCard Electronic logó látható, vagyis szuper- és hipermarketekben, benzinkutaknál, éttermekben. Vásárolhat élelmiszert, ruhát, könyvet, játékot, ajándékot vagy akár mozijegyet is. A Bevásárlókártya kizárólag vásárlásra alkalmas, készpénzfelvételre nem!

CIB Internet Bank és CIB WAP Bank Szolgáltatások

CIB Internet Bankon és CIB WAP Bankon keresztül információt kérhet Bevásárlókártyájára vonatkozóan (pl. felhasználható hitelkeret, minimum összeg, befizetési határidő), és lehetősége van a napi vásárlási limit módosítására, valamint új és megújított bankkártyája aktiválására.
Bevásárlókártyájára vonatkozó információkkal, kérdésekkel kapcsolatban a CIB24 telefonos ügyfélszolgálatunk munkatársai készséggel állnak az Ön rendelkezésére a hét minden napján, a nap 24 órájában a 06 40 242 242 helyi tarifával hívható számon, valamint a külföldről hívható %2B36 (1) 399 88 77-es telefonszámon.
* Tájékoztatjuk, hogy a tartozásba a kártyabirtokos által igénybe vett összege(ke)n felül a bank által felszámított kamatok, díjak, költségek is beleszámítanak, ha ilyen kamatok, díjak vagy költségek felmerültek.
** Tájékoztatjuk, hogy a 45 napos kamatmentesség kizárólag azon vásárlási tranzakció(k)ra vonatkozik, amelye(ke)t a kártyabirtokos az elszámolási időszak első napján hajt végre, feltéve, hogy a kártyabirtokos a fordulónapon fennálló tartozás összegét határidőre teljes mértékben rendezi. Ettől kezdve a kamatmentes periódus minden egyes további napon 1 nappal csökken

Legfontosabb tudnivalók

A CIB Bevásárlókártya használatához kapcsolódó legfontosabb tudnivalók:

Fordulónap

Minden hitelkártya esetében minden hónapban egy adott napon (úgynevezett fordulónap) a Bank összesíti az azt megelőző 30 napban történt költéseket, amely alapján elkészíti az Ön fennálló tartozását tartalmazó számlakivonatot (a számlakivonat tartalmazza a tranzakciókat, befizetéseket, kamatokat, díjakat). Ha a fordulónap munkaszüneti napra esik, akkor a számlakivonatot az azt megelőző banki munkanapon készítjük el.
Annak érdekében, hogy jövedelme érkezéséhez igazíthassa visszafizetési határidejét, új Hitelkártya igénylésekor előre megválaszthatja leendő fordulónapját!
Első fordulónapja az igénylés jóváhagyását követő első ilyen nap lesz (tehát az első elszámolási időszak kevesebb lesz, mint 30 nap).

Kamatmentes periódus

Az az időszak, amely alatt a hitelösszeg kamat felszámítása nélkül vehető igénybe. A CIB MasterCard Electronic bevásárlókártyák/hitelkártyák esetében, ha a fordulónapon fennálló tartozás* a fizetési határidőig teljes egészében visszafizetésre kerül, úgy a vásárlásra igénybevett összegre nem számítunk fel hitelkamatot. A 45 napos kamatmentes periódus**  tehát kártyával történő fizetés esetén érhető el abban az esetben, ha a vásárlás a havonként esedékes fordulónapon történik.
Összefoglalva: a bevásárlókártya csak a vásárlási tranzakciókra értve, azokat a számlazárás utáni türelmi határidőig, - mely a tranzakciótól számítva legfeljebb 45 nap lehet - teljes egészében visszafizetve kamatmentesen használható.
* Tájékoztatjuk, hogy a tartozásba a kártyabirtokos által igénybe vett összege(ke)n felül a bank által felszámított kamatok, díjak, költségek is beleszámítanak, ha ilyen kamatok, díjak vagy költségek felmerültek. A készpénzfelvétel nem kamatmentes tranzakció.
** Tájékoztatjuk, hogy a 45 napos kamatmentesség kizárólag azon vásárlási tranzakció(k)ra vonatkozik,amelye(ke)t a kártyabirtokos az elszámolási időszak első napján hajt végre, feltéve, hogy a  kártyabirtokos a fordulónapon fennálló tartozás összegét határidőre teljes mértékben rendezi. Ettől kezdve a  kamatmentes  periódus minden egyes további napon 1 nappal csökken.

Fizetési türelmi idő

Az az időtartam, ami a fordulónaptól számítva rendelkezésére áll, hogy fizetési kötelezettségének eleget tegyen. Ez a CIB Bevásárlókártyák esetében 15 naptári nap.  

Visszafizetés

A fennálló tartozás részleteiről számlakivonat készül minden hónap azonos napján, a fordulónapon. A fordulónaptól számított 15 napon belül kell a befizetésnek – legalább a minimum összegnek – a bevásárlókártya számlára beérkeznie. A fizetési határidőt a havi számlakivonaton is feltüntetjük. A befizetésnek legkésőbb a fizetési határidő napján 18 óráig kell a hitelkártya számára beérkeznie. A befizetés történhet banki átutalással, postai készpénz-átutalási megbízással vagy CIB bankfiókban történő befizetéssel. 
A befizetett összegből a tartozás kiegyenlítési sorrendje a következő:
    • Banki díjak, jutalékok
    • Legkorábbi készpénz felvételek
    • Legkorábbi vásárlások